לפני שנדון בסוגיית שחרור ממעצר, יש לדעת אילו סוגי מעצר קיימים ומה ההבדלים ביניהם. ראשית קיים מעצר ימים, שמיועד לצרכי חקירה לפני הגשת כתב אישום. מטרת המעצר היא מניעת מצבים של שיבוש הליכי חקירה, הימלטות החשוד או סיכון הציבור. סוג המעצר השני הוא מעצר עד תום ההליכים, כאשר התביעה יכולה לבקש מעצר זה מבית המשפט. מעצר עד תום ההליכים הוא סוג המעצר הנוסף, כאשר הנאשם יישאר במעצר כד לסיום ההליכים הפליליים שמתנהלים כנגדו. בקשה למעצר עד לסיום ההליכים, תגיש התביעה לביהמ”ש בתחילת הדיון והיא תלויה באישורו.
ההבדל בין הארכת מעצר לבגיר והארכת מעצר לקטין
כאשר מדובר באזרחים קטינים (למטה מגיל 18) סמכויותיו של ביהמ”ש מוגבלות, כאשר האישור להארכת מעצר לקטינים הוא עד 10 ימים. במקרים חריגים בלבד, רשאי יהיה בית המשפט להאריך את תקופת המעצר עד ל-20 יום. אם מדובר על פרשה מורכבת שבה מעורב קטין יחד עם עוד אנשים שהיו מעורבים בעבירה, ניתן יהיה להאריך באופן חריג את המעצר עד ל-40 ימים אך רק לאחר קבלת אישור מיוחד מטעם היועץ המשפטי לממשלה או לתקופה של 45 ימים באמצעות קבלת רשות מבית המשפט העליון. בכל מקרה, מי שיכול להתערב ולסייע בדבר שחרור ממעצר יהיה עו”ד פלילי.
תפקידו של עורך דין פלילי וסיוע לשחרור ממעצר
כשאר חשוד או נאשם נעצר, יש לערב עו”ד פלילי על מנת שיוכל לסייע בכל הקשור אל שחרור ממעצר. במידה ומדובר במעצר ימים, עו”ד פלילי יוכל לטעון לטובת שחרורו של חשוד/נאשם בתנאים מגבילים, או כנגד ערבות שיספק החשוד או משפחתו. חשיבות הבחירה של עו”ד פלילי היא מכרעת ולכן, יש למצוא עו”ד פלילי שיש עליו המלצות והצליח לשחרר ממעצר לקוחות רבים. עורך דין מומחה, יציין ויוכיח את עובדות המקרה ואף יציג טיעונים מבוססים לדחיית בקשתה של התביעה/המשטרה.
משרדינו מביא לידי ביטוי ניסיון רב שנים
אשר עוסק שנים בכל תחומי המשפט הפלילי והדין הצבאי. משרדינו מייצג חשודים, נאשמים ואסירים, מייצג בהליך שימוע ובכל סוגי העבירות הפליליות והערכאות המשפטיות. גם בהליכי חילוט ובקשות להשבת תפוסים אשר נתפסו במסגרת הליך חקירה פלילית ובקשות לעיכוב הליכים פליליים.