Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ערעור על החלטת קצין התגמולים במשרד הביטחון וייצוג בוועדות ערעור בבתי המשפט

Symbols of law - scale, hammer and Themis

לאחר הגשת הבקשה להכרה, מתקבלת החלטת קצין התגמולים האם הוא מכיר בחבלה / מחלה או לחלופין האם הוא דוחה את הבקשה. באם קיבלת החלטה מקצין התגמולים שתביעתך נדחתה או שלא הוכח קשר סיבתי חשוב לזכור כי לא נסגרו בפנייך הדלתות ועדיין ניתן לשנות החלטה זו! לפי ס' 33 לחוק הנכים,  ניתן להגיש ערעור לוועדת הערעור בבית המשפט על החלטת קצין התגמולים וגם לשנות החלטה זו!

הגשת ערעור על החלטת קצין התגמולים

לא מעט תביעות / בקשות להכרה נדחות ע"י קצין התגמולים ולמען האמת רובן שלא בצדק. זכאי שהגיש את תביעתו בגין חבלה / מחלה ותביעתו נדחתה, רשאי לפנות לבית המשפט – ועדת ערעור שלה סמכות מקבילה לבית המשפט השלום.

ערעור לפני ועדת ערעור

33 (א) תובע הרואה עצמו נפגע על ידי החלטה כל שהיא של קצין תגמולים, רשאי לערער עליה לפני ועדת ערעור תוך שלושים יום מהיום שבו הגיעה אליו ההודעה על החלטת קצין התגמולים, אולם רשאית הועדה להאריך לו את מועד הערעור לתקופה נוספת שלא תעלה על שלושים יום.

חשוב לזכור כי פעולה זו יש לבצע בטווח הזמן הקבוע בתקנות אחרת לא ניתן יהא לשנות את החלטת קצין התגמולים. מכאן נובעת החשיבות הרבה בניית התיק והכנתו לפני הגשה כי אז לא נדרש לבצע פעולות רבות נוספות וניתן לעמוד בזמנים.

קצין התגמולים יכול לדחות את התביעות בעיקר מהסיבות הבאות:

  • לא הוכח קשר סיבתי בין החבלחה / מחלה לשירות הביטחוני.
  • לא הועברו מסמכים רפואיים לבחינת הבקשה ולא היה שיתוף פעולה מצדו של המבקש.
  • חלה התיישנות על החבלה / מחלה.

כאשר אנו ניגשים להליך מסוג זה המקצועיות והיסודיות הן נר לרגלינו. הערעור יכלול את כלל הטענות והראיות אותן אנו יכולים להביא בפני הוועדה בצורה הברורה ביותר ובדרך לסתור כל טענה שיכול ותועלה ע"י באי כוח משרד הביטחון שלרוב יהיו עו"ד מהפרקליטות או משרד עו"ד פרטי.

נקודות חשובות שיש לדעת כאשר אנו מגיעים להליך זה:

ראשית חשוב לדעת שהוועדה בבית המשפט תעסוק בשאלה האם החלטת קצין התגמולים הייתה צודקת או לא. בית המשפט לא יקבע עבורכם את אחוזי הנכות בהליך הזה. לאחר ההליך במידה ואכן נקבע לצורך הדוגמא כי אכן יש קשר סיבתי התיק יועבר לוועדה רפואית במשרד הביטחון שתקבע את אחוזי הנכות. 

לסיכומו של עניין

מדובר בהליך המתנהל בבית המשפט, חשוב לדעת כי פעמים רבות משרד הביטחון "חוטף" על התנהלותו ועצם ההגעה לבית המשפט דווקא יכולה לשנות לטובת הזכאי את פני הדברים. לא מחייב כי ההליך יתנהל עד לסופו, לעיתים ניתן להגיש להסכם פשרה גם בשלבים יחסית מוקדמים של הערעור. בהליך זה יש גם שלב של חקירת רופאים מומחים, עדים ואף הזכאי עצמו ולכן החשיבות להגיע מיוצגים ע"י עו"ד שבקיא בתחום ושילחם למענכם חשובה מאין כמותה!

אנו זמינים עבורכם לכל שאלה, ניסים אוחנה חברת עורכי דין המייצגים אנשים כוחות הביטחון במסירות, מקצועיות ואנושיות רבה! לוחמים למען לוחמים!

*אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת משפטית או תחליף לייעוץ משפטי, שכן, המדובר בתיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. כל העושה שימוש כלשהוא באמור לעיל הדבר יהא באחריותו הבלעדית ולניסים אוחנה חברת עורכי דין לא תהא כל אחריות שהיא בגין כך.
תוכן עניינים
צרו קשר עימנו
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

מה הלקוחות אומרים עלינו?

יש לך שאלה?

משרדנו איתך לאורך כל הדרך .

משרדנו עוסק במגוון רחב של נושאים בתחומי המשפט, משרדנו מעניק ללקוחותיו יחס אישי אנושי ומקצועי לכל אורך הדרך ומביא לידי ביטוי את הניסיון רב השנים שלו בשירות כוחות הביטחון ובמערכת אכיפת החוק.

נשמח לעזור!
שלחו הודעה ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
בעת לחיצה על כפתור "בואו נדבר" הינך מאשר/ת בזאת ל-״ניסים אוחנה חברת עורכי דין״ לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י שליחת מייל חוזר.
שעורך דין משרד הביטחון