לאחר הגשת הבקשה להכרה וקבלת ההכרה בעצם אנו מגיעים לשלב הוועדה הרפואית שתבחן את אחוזי הנכות להם המבקש זכאי. וועדה רפואית זו נקראת וועדה מחוזית והיא בעצם הוועדה הראשונה אותה פוגש הזכאי. זכאי שחושב כי הוועדה שגתה בהחלטתה ומגיע לו אחוז גבוה יותר ממה שניתן לו רשאי לערער על החלטת הוועדה המחוזית. יש להגיש ערעור לוועדה הרפואית העליונה במשרד הביטחון תוך 45 יום ממועד קבלת ההחלטה. שוב, בהליך ערעור זה בסמכות הוועדה להוריד / להעלות או להותיר על כנם את אחוזי הנכות ולכן יש להתייעץ עם עו"ד השולט בכל רזי המקצוע.
הליך הגשת הערעור לוועדה הרפואית העליונה
לצערנו במקרים לא מועטים כאשר מתקבלת תוצאת הוועדה המחוזית רבים מרגישים כי הוועדה לא פסקה אחוזי נכות המתאימים למצבם. ברוב המקרים התחושות מוצדקות אך יש מקרים שלא ולכן חשוב לקבל החלטה מושכלת האם לערער על אותה החלטה. את הערעור יש להגיש מנומק בצירוף מסמכים רפואיים אשר סותרים את החלטת הוועדה המחוזית. את הערעור יש להגיש למחוז בו מטופל הזכאי.
לסיכום
את הערעור יש להגיש רק לאחר בחינת מצבכם הרפואי בצורה המיטבית והמקצועית ביותר. חשוב להבין כי הערעור יכול להביא למצב של ירידת אחוזים ועל כן יש לשקול האם "קניית" הסיכון שווה במקרה שלכם. והכי חשוב לזכור לא ניגשים לערעור לבד! מספיק שלא יוגשו החומרים המספקים או שתאמרו משפט שלא יובן כראוי והפגיעה בזכויותיכם עלולה להיות בעלת השפעה רבה על קבלת הטיפול והתנאים המגיעים לכם.
אנו זמינים עבורכם לכל שאלה, ניסים אוחנה חברת עורכי דין המייצגים אנשים כוחות הביטחון במסירות, מקצועיות ואנושיות רבה! לוחמים למען לוחמים!