הליך זה נועד עבור שוטרים שנפצעו במהלך עבודתם כאנשי משטרה וכתוצאה מפציעה / מחלה אינם יכולים להמשיך ולשרת. כאשר שוטר/ת פורשים בהליך זה הם זכאים להטבות ותנאים משופרים כגון תשלום הפנסיה גם אם לא הגיעו לגיל פרישה.
מי זכאי להגיע לוועדת מוגבלים?
הקריטריונים לעמוד בפני וועדה זו הם:
- 60 ימי מחלה בשנה
- 90 ימי הגבלה
- 90 ימי מחלה והגבלה
- 90 ימי מחלה בשנתיים
מי שיעמוד בקריטריונים אלו זכאי לעמוד בפני וועדת מוגבלים.
וועדת מוגבלים
לפני ההגעה לוועדה הרפואית נדרשים השוטרים לעמוד בפני וועדת מוגבלים שלרוב תתנהל בהרכב הבא: מפקד ממונה, רופא מחוזי, מפקד ישיר, ק' אמ"ש , ק' רווחה וכמובן השוטרים עצמם.
חשוב לדעת כי ניתן לקיים את הוועדה גם ללא נוכחות השוטרים ואף ניתן לקיימה באמצעים טכנולוגיים מרחוק.
החלטת וועדת מוגבלים
וועדת המוגבלים בסיום כינוסה יכולה לקבל את אחת מהחלטות הבאות:
- להשאיר את השוטרים בתפקידם
- לשבצם בתפקיד אחר
- להעמידם בפני וועדת ור"מ
העמדת השוטרים בפני וועדת ור"מ
גם כאן עומדות מספר אפשרויות בפני וועדת הור"מ והן:
- אם השוטרים נמצאו שאינם כשירים להמשיך ולשרת הם מופנים לפרישה / שחרור מהחיל
- באם השוטרים נמצאו כשירים אך ישנם הגבלות, ינסו למצוא להם תפקיד שיתאים לאותן המגבלות אם מצאו ויש את הסכמתם הם ימשיכו. אם לא נמצאו תפקידים או נמצאו ואין את הסכמת השוטרים – שחרור מהחיל.
- במידה והשוטרים נמצאו כשירים – יוחזרו לתפקידם.
גם כאן, לא מדובר בסוף פסוק, ניתן לערער על וועדת הור"מ לוועדה עליונה. בוועדה זו ישב קצין הרפואה הראשי של משטרת ישראל והיא זהה לחלוטין לוועדה בדרג הראשון. חשוב לדעת כי גם את החלטת הוועדה העליונה ניתן "לתקוף" וזאת באמצעות פנייה לבית הדין.
לסיכום:
גם בהליך זה קיימת חשיבות רבה לבניית התיק ואופן איסוף החומרים. כאיש משטרה לשעבר המכיר את המערכת על שלל יתרונותיה וחסרונותיה חברת עורכי הדין ניסים אוחנה מסייעת לעשרות שוטרים לצלוח את התהליך הזה בכבוד הראוי וכיום חברתנו עומדת על כ- 100% הצלחה בהליך הור"מ!