בקשת חנינה מנשיא המדינה
בקשת חנינה מנשיא המדינה מוגשת על ידי אדם שהורשע בפלילים. האדם יכול להיות אשם או חף מפשע. אם הוא אשם, הוא ינסה להוכיח את חפותו וכן להראות כיצד הוא שוקם לאחר שנענש. במקרה של חף מפשע, ינסה לשכנע את מי שיעריך את הבקשה כי אינו אשם ויש להישפט בשנית מאחר שלא היו מספיק ראיות נגדו ו/או הרשעתו התבססה על ראיות נסיבתיות. נשיא המדינה יכול לתת חנינה, או להקל בעונש מאסר, שלדעתו הוא לטובת הציבור. הגשת בקשת חנינה מהנשיא נעשית על ידי יחיד או על ידי נציגו, והיא תידון בפגישות עם נציגי כוחות הביטחון ומשרדי ממשלה ומחלקות הרלוונטיים בטרם תובא בפני ועדה מתאימה. הוועדה רשאית להמליץ על דחיית בקשה, ובמקרה זה לא תוגש לנשיא המדינה. בנוסף, לא ניתן להגיש בקשת חנינה מהנשיא מבלי לרצות תחילה עונש מאסר. האדם לא ייענש שוב על הפשע, אך ייתכן שהוא או היא ייאלצו לרצות מאסר על תנאי, לשלם פיצויים או לבצע סוג אחר של שירות לקהילה. לא ניתן לקבוע באופן מלא את הצורך והתועלת של בקשה זו עד שנדע איזה פשע בוצע והאם אדם זה מילא אחר כל צווי בית המשפט או לא.
כיצד להגיש בקשת חנינה מהנשיא
הצעד הראשון למען הגשת בקשת חנינה מהנשיא הוא שליחת מכתב לבית הנשיא בירושלים בבקשה לחנינה רשמית. בעמוד הראשון של מכתב זה יש לכלול את שמו המלא וכתובתו של העותר, גילו, מקום ותאריך לידתו, מספר אזרחות (אם יש), וכתובת אחרונה ידועה בישראל. בעמוד השני יש לפרט את כל הפשעים שבהם הוא הורשע ומשך הזמן המתאים להם. על הבקשה להיות חתומה על ידי נציג מוסמך. זה גם ידרוש כמה מסמכים תומכים כגון: 1) העתק תעודת ההרשעה 2) העתק גזר הדין של בית המשפט 3) העתק ראיות שהובילו להרשעה 4) תצהיר חתום המעיד כי האדם חף מפשע והורשע כוזב
לא ניתן להגיש בקשת חנינה מנשיא המדינה ללא התייעצות עם עורך דין. הם יכולים לעזור לך להבין את החוק ומה אתה צריך לעשות כדי לקבל אחד. אם אינך מודע לזכויותיך, אתה יכול להיתקע עם רישום פלילי למשך שארית חייך. לתת למומחים המשפטיים לעזור לך לעמוד על הרגליים זה הדבר הטוב ביותר לעשות.