אנו מגישים תביעה למשרד הביטחון או יותר נכון לומר מגישים בקשה להכרת זכות נכה, בכדי שמשרד הביטחון יכיר בחבלה / מחלה שנגרמה כתוצאה מהשירות הביטחוני ותנאי השירות .
חשוב מאוד להזכיר כי ההכרה הינה סוג של "תעודת ביטוח" שמחסה את ההוצאות הכרוכות באותה פציעה ומאפשרת בכל זמן נתון לפנות בשנית לבדיקה אם חלה החמרה במצבכם הרפואי הקשור לנכות לגביה אתם מוכרים. ברגע שהוכרתם ועברתם וועדה רפואית כל אחד בהתאם לאחוזי הנכות שהתקבלו בעניינו, אתם יכולים להיות זכאים לתגמולים בדרך של קצבה חודשית או מענק חד פעמי, ועוד מגוון רחב מאוד של זכויות והטבות.
השלב הראשון והחשוב ביותר הינו הוכחת הקשר הסיבתי
כל מי שמגיש בקשה להכרה נדרש בראש ובראשונה להוכיח את הקשר הסיבתי בין הפגיעה הגופנית/הנפשית (חבלה או מחלה) לשירות. משמע, לא די בכך שהוכחנו שנפצעתם או חליתם בזמן השירות הביטחוני, אלא אנו נדרשים להוכיח שאותה פציעה / מחלה היא עקב השירות הביטחוני ותנאי השירות.
מי אלו הם הזכאים להגשת התביעה
כל מי שמשרת בכוחות הביטחון שנפצעו או חלו במהלך שירותם הביטחוני. אנשי קבע וחיילי מילואים יכולים גם כן להגיש את התביעה אך בתנאים מסוימים. יש לבחון את נסיבות אירוע החבלה או התפרצות המחלה.
לדוגמא, לקוח משרדינו לקה בליבו במהלך שירות המילואים במסגרת מלחמת "חרבות ברזל". נדרשנו להוכיח את הקשר הסיבתי של פרוץ המחלה לשירות המילואים והצלחנו להוכיח שזה נגרם כתוצאה מלחץ רב ושירות בתנאים קשים מאוד ולשמחתנו הצלחנו בכך והלקוח הוכר.
בנוסף אנשי משטרה, שב"כ, מוסד ושב"ס גם כן זכאים להגיש תביעה להכרה במשרד הביטחון והכל בהתאם לתנאים הקבועים.
לוחות זמנים בטיפול בבקשה להכרה
ראשית חשוב לציין כי הזמן הוא נגזרת ישירה של אופן הגשת התיק ואיכותו. ככל שהתיק מוכן יותר ובתוכו נמצא כל החומר הדרוש הכולל מסמכים רפואיים, עדויות וכו' זמני הטיפול יתקצרו משמעותית.
יש לקחת בחשבון שבתקופות עמוסות כגון זמני מלחמה /מבצעים גדולים, בהם יש הרבה נפגעים ומוגשות בקשות רבות זמני ההמתנה גם כן מתארכים בהתאם.
לכן, נדרש משרד מיומן הבקיא בכל רזי התחום שיחד איתכם יכין את התיק בצורה המקצועית ביותר בכדי למקסמם את הסיכוי לקבל את מה שמגיע לכם בזמן הקצר ביותר.
בעצם אם אנו נדרשים לחלק את התהליך להכרה הוא יבוצע באופן הבא:
- השלב המקדמי – בשלב זה אנו אוספים את החומר הנדרש בקפדנות יתרה.
- שלב הגשת הבקשה – זהו השלב בו אנו מעבדים את כל המידע שנאסף ומתרגמים אותו לבקשה אחת מסודרת הכוללת את כל החומר הדרוש.
- שלב ההכרה – בשלב הזה בעצם משרד הביטחון מאשר את המחבלה / החבלה שנגרמה כתוצאה ועקב השירות ותנאי השירות ומודיע לכם היא הוא מכיר בכם כמי שנפגע כתוצאה מהשירות הביטחוני.
- שלב הוועדה הרפואית – זה השלב בו הוועדה הרפואית נדרשת "לכמת" את החבלה / המחלה שלכם לאחוזים בהסתמך על החומר הרפואי שהוגש ועל הבדיקה באותה נקודת זמן.
השאלה שנשאלת לא מעט היא האם להגיש את הבקשה למשרד הביטחון בייצוג של עו"ד או לבצע זאת לבד?
חד משמעית ובצורה הברורה ביותר חשוב לי לומר כי ניתן להגיש את התביעה ללא עו"ד מחד אך מאידך בנייה של התיק יחד עם עו"ד המתמחה בתביעות אל מול משרד הביטחון תבוצע בצורה מקצועית ביותר, תשלים פערים שיכולים להיות חשובים ובעיקר תשפר את סיכויי ההצלחה בתביעה.
חשוב לציין עו"ד הוא אינו קוסם, עו"ד שיבטיח לכם בתחילת הדרך תוצאה מסוימת היזהרו!
לצערינו וכנכה צה"ל בעצמי חשוב לציין כי ההתנהלות מול משרד הביטחון עלולה להיות ארוכה, לא ברורה ומתסכלת . עו"ד מיומן אשר בקיא בכל רזי החוק, מכיר ועשה בעצמו תקדימים, יודע איך להתנהל אל מול קצינות התגמולים באגף השיקום ילווה וידריך אתכם לאורך כל הדרך, בהחלט מקל על התהליך ומוריד משמעותית את רף הסטרס שקיים ממילא בהליך כה מורכב שלו השפעה רבה על איכות חייכם בעתיד יחד עם הפציעה.
אנו זמינים עבורכם לכל שאלה, ניסים אוחנה חברת עורכי דין המייצגים אנשים כוחות הביטחון במסירות, מקצועיות ואנושיות רבה! לוחמים למען לוחמים!